Wat een genot om te kunnen ontspannen, zwemmen of spelen in een zwembad.

Buiten of binnen, met de installatie van een zwembad creëert u een ontspannende ruimte in uw huis. Vandaag de dag wordt het zwembad een echte leefruimte waar u zich kunt vermaken en ontspannen. Klein of groot, zwembaden worden steeds toegankelijker en er zijn nu oplossingen die plezier, ecologie en gezondheid combineren!

Het zwembad Vitii combineert deze voordelen en laat u genieten zonder schuldgevoel. Laten we eens nader bekijken hoe het natuurlijk en biologisch zwembad werkt.

piscine naturelle vitii : explications

Vitii, een zwembad geïnspireerd door de natuur

Zwembaden zijn niet meer weg te denken uit de bouwsector. De sector groeit jaarlijks met 20%. En toch blijft het vragen oproepen.

Hoewel het traditionele zwembad steeds populairder wordt, is het toch verantwoordelijk voor een zekere mate van milieuvervuiling, verhoogd energieverbruik en gezondheidsproblemen.

Daarom heeft het natuurlijk zwembad zich op de markt weten te profileren. Het is natuurlijker en ecologischer en biedt een goed compromis tussen waterplezier en ecologie. Maar het is niet altijd gemakkelijk te installeren. Het kan namelijk alleen buiten worden geïnstalleerd en kan niet worden verwarmd. Het is meer een esthetisch zwembad dan een echt zwembad waarin u kunt zwemmen, spelen en genieten.

Vitii vond het ideale compromis door het creëren van het bio-minerale zwembad.

Ecologische filtratie voor alle zwembaden

Vitii biedt een uniek filtratiesysteem dat speciaal is ontworpen om alle zwembaden om te vormen tot bio-minerale zwembaden.

Dit filtratiesysteem zorgt voor chemievrij water voor residentiële en openbare zwembaden, binnen- en buitenbaden.

Onze teams hebben de natuur bestudeerd om deze thuis te kunnen nabootsen, en zo is het Vitii-filtratiesysteem geboren.

De filtratie is gebaseerd op 4 hoofdfasen:

  • Mechanische filtratie, waarbij organische stoffen worden verwijderd om de filter lichter te maken. Deze filtratie maakt het mogelijk de zwevende deeltjes te sorteren.
  • Vertering van de bacteriën door de filter.
  • Waterzuivering met UV-C die het water desinfecteert maar ook zuurstof geeft om het milieu in evenwicht te brengen.
  • Balanceren van het water met mineralen om ervoor te zorgen dat het filter goed werkt en het water hard is.

Na filtratie is het water zuiver, natuurlijk en vrij van chemicaliën. Water dat de gezondheid van de zwemmers en onze aarde respecteert.

De voordelen van het Vitii natuurlijk zwembad

Met het Vitii bio-mineraal zwembad kunt u thuis genieten van het plezier van een zwembad met respect voor uw gezondheid en het milieu.

Met natuurlijk water kunt u afscheid nemen van rode ogen door de irritatie van chemicaliën, ademhalingsproblemen, allergieën maar ook de onaangename geur van chloor. Natuurlijk water bespaart op lange termijn ook geld, omdat het minder energie verbruikt!

Laten we de voordelen van een zwembad met Vitii ecologische filtratie eens nader bekijken:

Minder waterverbruik

Tegenwoordig is waterbesparing een echt maatschappelijk debat dat steeds meer terrein wint. De opwarming van de aarde, slecht beheer van waterbronnen, verspilling, enz. verminderen geleidelijk onze watervoorraden.

Hoewel er steeds meer acties worden ondernomen, is het niet altijd gemakkelijk om een evenwicht te vinden tussen comfort en waterbesparing.

Het zwembad Vitii maakt het mogelijk een middenweg te vinden. Het ecologische filtersysteem maakt het namelijk mogelijk om minder water te verbruiken dankzij een vermindering van het wassen van de filters.

Het enige waterverbruik komt van het terugspoelen dat nodig is voor de filtratie. Het filtratieproces verwijdert de ophoping van dode bacteriën of microresten die in de filter worden vastgehouden.

Een systeem gebaseerd op de circulaire economie

Vitii is gebaseerd op het principe van de circulaire economie, biologische filtratie maakt het mogelijk water steeds opnieuw te recyclen. Het filtratiesysteem is gebaseerd op het evenwicht tussen de input en de vertering van het filter.

Bacteriële filtratie brengt een evenwicht van levende organismen tot stand dat een optimale waterkwaliteit mogelijk maakt zonder ophoping van verontreinigende stoffen. In combinatie met mechanische en UV-filtratie wordt de waterkwaliteit nooit aangetast.

Water zonder schadelijke stoffen

Het natuurlijk zwembad biedt zuiver water zonder chemicaliën zoals chloor of broom. Er wordt dus geen vervuiling veroorzaakt door het afvalwater en er is geen ophoping van verontreinigende stoffen te constateren. Bovendien is het water veilig voor zowel de gezondheid als het milieu. Als het water naar buiten wordt afgevoerd, is het zwembadwater een uitstekende meststof.

Een duurzaam systeem

Omdat een zwembad lang mee moet gaan en synoniem moet zijn met vele jaren plezier, maakt het Vitii zwembad gebruik van duurzame materialen. Er is geen corrosie door het gebruik van agressieve producten.

Nog enkele voordelen…

  • Filtratie kan worden geïnstalleerd op alle soorten zwembaden
  • Filtratie maakt geen gebruik van planten
  • Een oplossing die compatibel is met traditionele zwembadapparatuur zoals rolluiken, verlichting, verwarming, waterpartijen, enz.
  • Een voorgemonteerde techniek om tijd te besparen bij de installatie

Het Vitii bio-mineraal zwembad is een uitstekend compromis tussen het traditioneel zwembad en het natuurlijk zwembad. Dankzij een beproefd filtersysteem profiteert u van zuiver water zonder chemicaliën en met een groene gloed. Een zwembad dat u respecteert en de planeet niet belast.

Met Vitii geniet u samen met uw gezin van het plezier van water!

Voor meer informatie over de ecologische filtering van Vitii