piscine naturelle vitii

EEN VERWARMD ZWEMBAD

Geniet het hele jaar door van zwemmen met een verwarmingssysteem

Als je een zwembad hebt, maak je er graag optimaal gebruik van. Het vaak grillige weer heeft echter de neiging ons zwemmen uit te stellen tot later. Zonder verwarming komt het water in een zwembad immers niet hoger dan 22 graden (misschien 25°C op zeer warme dagen), wat een beetje kil kan zijn.

Door de temperatuur van uw water kunt u er alleen van genieten van eind mei tot eind augustus. Met de installatie van een verwarming kunt u er gemakkelijk 4 maanden langer van genieten, van april tot oktober. En als u het geluk heeft een overdekt privézwembad te hebben, dan kunt u er het hele jaar door van genieten bij een meer dan aangename temperatuur.

Het verwarmen van een zwembad is een echte troef om thuis van het waterplezier te genieten.

KAN EEN VITII NATURALIJK ZWEMBAD VERWARMD WORDEN?

Ideale watertemperatuur tot 31°C

Het biologisch zwembad Vitii kan worden verwarmd zodat u het hele jaar door kunt zwemmen.

De door Vitii geselecteerde bacteriën, die het voor de biologische filtratie essentiële levensevenwicht handhaven, hebben een optimale werkingstemperatuur van ongeveer 28°C. Tests uitgevoerd door onze teams tonen aan dat de temperatuur van het zwembad zonder risico 31, 32°C kan bereiken.

Vanaf 30°C wordt het door zwemmers uitgestoten zweet echter exponentieel en moet de filter meer verteren. Deze variabele is belangrijk om te weten, bijvoorbeeld in openbare zwembaden of fitnesscentra, waar het water intensief wordt gebruikt.

piscine naturelle écologique
piscine naturelle

WELKE VERWARMING TE GEBRUIKEN?

Systemen voor alle zwembaden

Tegenwoordig zijn er verschillende systemen om zwembadwater efficiënt te verwarmen.

  • Warmtepompen: de meest voorkomende methode

De warmtepomp is een efficiënt en zeer effectief verwarmingssysteem. Dit type verwarming is milieuvriendelijker en duurzamer.

  • De zonneboiler

Zonneboilers worden vaak gebruikt om het huis of het sanitair te verwarmen, maar ze kunnen ook doeltreffend zijn om zwembadwater te verwarmen.

  • De warmtewisselaar

De titanium warmtewisselaar zorgt voor een snelle opwarming van het zwembadwater. Een systeem dat praktisch is voor occasioneel zwemmen. Dit systeem is ideaal voor bijvoorbeeld een tweede huis.

  • De zwembadafdekking

Met de zwembadafdekking of het rolluik kunt u de watertemperatuur zo lang mogelijk op peil houden om te besparen op verwarming.

Als u kiest voor solarlamellen, kunt u de temperatuur verhogen als u het zwembad niet gebruikt. Een ecologische en economische manier om uw zwembad warm te houden.

EEN VERWARMING VOOR VERSCHILLENDE SOORTEN ACTIVITEITEN

Binnen- en buitenzwemmen bij de ideale temperatuur

Dankzij het unieke Vitii-filtersysteem kunt u genieten van zuiver, natuurlijk water zonder chemicaliën. Een filtersysteem dat gebaseerd is op het evenwicht van levende organismen, dat uw gezondheid en de ecologie respecteert.

Een filtersysteem waarmee u ten volle kunt genieten van het waterplezier zonder u zorgen te maken over de gevolgen voor het milieu. Een systeem waarmee u ook kunt genieten van alle comfort van een traditioneel zwembad, zoals verwarming.

Het natuurlijk zwembad Vitii is perfect voor privégebruik binnen en buiten, semi-openbaar gebruik voor hotels, fitnesscentra, wellnesscentra, babyzwemlessen, …

Interesse in het installeren van een natuurlijk biologisch zwembad in uw huis? Neem dan contact met ons op!

filtration biologique vitii

Lees meer over het biologisch zwembad Vitii