EINDELOOS GERECYCLED WATER

Vitii vertrekt vanuit het principe van de circulaire economie. Het water wordt eindeloos gerecycled, of toch bijna.

De bacteriële filtratie bewerkstelligt een evenwicht waardoor de waterkwaliteit jarenlang optimaal blijft, zonder ophoping van verontreinigende stoffen. Dankzij dit systeem – in combinatie met de mechanische en de UV-filtratie – hoeft de natuurlijke kwaliteit van het water nooit slechter te worden.

Alleen voor het terugspoelen of de “backwash”, dat bij elke filtratie nodig is, wordt water verbruikt. Hierbij wordt de waterstroom omgekeerd. Door de druk gaat die de ophoping van dode bacteriën en restanten van micro-organismen in de filter losmaken.

Met Vitii kies je voor een zwembad zonder chloor of andere chemische producten in België voor ideaal zwemmen.

principe filtration biologique

Met onze filtratie wordt het geladen en niet-verontreinigende water naar buiten afgevoerd. Dat is trouwens uitstekende meststof, u kunt het gerust in uw moestuin of bloemperk gebruiken.

EEN UNIEKE ERVARING

Baden in natuurlijk water, zacht en zonder enig chemisch product, geeft je een uniek gevoel.

BEPERKT WATERVERBRUIK
De filtratie veroorzaakt geen restvervuiling, hoopt geen toxische derivaten of stabilisatoren op… Helemaal niets! Het resultaat is een natuurlijk en duurzaam evenwicht.

GEEN SCHADELIJKE IMPACT OP DE GEZONDHEID
De meeste ontsmettingsproducten tasten ook het lichaam en vooral de slijmvliezen aan. En dan hebben we het nog niet over de toxische derivaten die zich soms gevaarlijk kunnen ophopen.

IRRITEERT DE OGEN NIET
Niets zo goed als zuiver water voor gevoelige organen zoals de ogen!

MINDER ENERGIE OM HET WATER TE VERWARMEN
De daling van het waterverbruik zorgt ervoor dat ook andere kosten dalen, zo is er minder energie nodig voor de verwarming.

EEN OPLOSSING VOOR ADEMHALINGSPROBLEMEN
Het is intussen afdoende aangetoond dat chloor schadelijk is voor mensen met ademhalingsproblemen…

WATER MET EEN NEUTRALE GEUR
Geen chloorgeur, geen droge huid, … Kortom, een volledig neutrale geur en mild voor de huid en de slijmvliezen!

RESPECT VOOR HET LEVEN

Water dat met ons systeem wordt behandeld respecteert het leven… Maar door die totale compatibiliteit met het leven ontstaan ook bepaalde verschillen met een klassiek zwembad.

vitii biofilm piscine chauffe naturelle

BIOFILM

Op bepaalde, minder goed gereinigde wanden kan je een slijmafzetting zien verschijnen. Die lichte biofilm neemt de vorm aan van een glad laagje of van (groene/bruine) vlekjes. Daarom is het belangrijk om de wanden regelmatig schoon te maken. We raden het dagelijkse gebruik van een robot trouwens ten stelligste aan. Doordat er geen kiemdodende middelen worden gebruikt, moet u meer aandacht besteden aan het reinigen van de wanden.

GROENE WEERSPIEGELINGEN

Natuurlijke zwembaden hebben een natuurlijke, licht turquoise glans. Vandaar de naam van de kleur “watergroen”, die doet denken aan de schakeringen van lagunes.

BIOLOGISCH EVENWICHT

Wanneer een biologisch filtratiesysteem wordt geïmplementeerd, volgt er een opstartfase die enkele dagen tot maximaal drie-zes maanden duurt. Tijdens die periode vindt het water zijn biologisch evenwicht. Geen zorgen, dat is de cirkel van het leven!