APP

Wat is Vitii?

Vitii is een geautomatiseerd en verbonden ecologisch filtratiesysteem. Met andere woorden, het voert acties uit zonder tussenkomst van de gebruiker en maakt de controle en het beheer van de waterkwaliteit mogelijk vanaf een smartphone, tablet of pc.

Het is uitgerust met intelligentie en voorspellende mogelijkheden op basis van locatie, weer en event management. Deze geavanceerde technologieën maken onder meer het beheer van het biologisch evenwicht van het water en van de filtratie-wascycli mogelijk.

In geval van anomalieën stuurt het systeem automatisch waarschuwingen naar de gebruikers of professionals die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het natuurlijke zwembad.

Hoe maak ik verbinding met de Vitii-toepassing?

Momenteel bestaat de Vitii-applicatie alleen in Android-formaat. De iOS-applicatie zal namelijk niet voor maart 2020 beschikbaar zijn…

Zodra de applicatie op uw toestel is geïnstalleerd, hebt u 2 mogelijkheden om uw Vitii-account aan te maken:

  • Registratieformulier (klassiek registratieformulier, de verbinding wordt later tot stand gebracht dankzij het e-mailadres en het wachtwoord die via dit formulier zijn geregistreerd);
  • Facebook (verbinding via uw persoonlijk sociaal netwerk).

Hoe verander ik mijn wachtwoord op de Vitii-toepassing?

Er zijn twee manieren om uw wachtwoord te wijzigen:

  • U bent uw wachtwoord vergeten. Ga in dat geval naar het inlogscherm van de applicatie en klik op “Wachtwoord vergeten?” Een reset link wordt direct naar uw login e-mail adres gestuurd.
  • U wilt uw wachtwoord wijzigen. Daarvoor moet u rechtstreeks in de Vitii-toepassing naar de wijziging van uw persoonlijke gegevens gaan (Menu > Uw naam) en vervolgens op de knop “Uw wachtwoord wijzigen” klikken.

Hoe voeg ik mijn natuurlijk zwembad toe aan mijn Vitii-toepassing?

  • Als het om een nieuw natuurlijk zwembad gaat, moet u uw zwembadplaatser vragen u een toegangscode te geven om uw zwembad op te halen… Zodra deze code gevalideerd is, zal de toepassing u vragen een betekenisvolle naam aan uw zwembad te geven.
  • Als u een reeds aangemaakt biologisch zwembad wilt delen met een andere persoon (bijv. uw kinderen, uw man, uw vrouw, …) dan moet u naar uw zwembad in de App gaan en via het menu rechtsboven (weergegeven door 3 kleine verticale stippen), in de sectie “Toegangscode”, een nieuwe toegangscode genereren die deze persoon zal kunnen coderen in zijn toepassing. Zodra deze code is gevalideerd, zal de toepassing de nieuwe gebruiker vragen uw zwembad een betekenisvolle naam te geven.

Hoe kan ik mijn zwembad wijzigen in mijn Vitii-App?

Zodra het zwembad geselecteerd is, moet u naar het menu rechtsboven gaan (weergegeven door 3 kleine verticale punten) en naar het gedeelte “Wijzigen” gaan.

De eerste informatie is door uw zwembadspecialist toegevoegd aan de constructie van uw zwembad en maakt deel uit van het algoritme voor het in evenwicht brengen van de waterkwaliteit.

Hier kun je ook de foto van je zwembad veranderen.

Vergeet niet uw wijzigingen op te slaan door op de knop “Opslaan” te klikken.

Hoe beheer ik mijn zwembad met mijn Vitii-App?

Zodra het zwembad geselecteerd is, is uw scherm in het tabblad “VITII” verdeeld in 3 afzonderlijke delen:

  • Het bovenste gedeelte is het lokale weer voor uw zwembad, met een pictogram dat de algemene toestand van de lucht in uw gemeente, de omgevingstemperatuur en het vochtigheidspercentage in de lucht weergeeft. Als u op dit gedeelte klikt, komt u bij de volledige geschiedenis van uw zwembad.
  • Het centrale gedeelte komt overeen met de werking van uw filtratie, met de werkingsmodus, de watertemperatuur en het debiet van het water door uw filtratie. Door op dit gedeelte te klikken, kunt u elk van de geautomatiseerde elementen van uw filtersysteem openen, namelijk: de pomp, de Polyvortex, de Vitii Life en de UV-lamp.
  • De onderste sectie komt overeen met het voorraadbeheer van de injectieproducten van uw zwembad. Door op deze rubriek te klikken, komt u bij de details van de niveaus van de verschillende producten en de dagelijkse injectie van deze producten.

Houd er in het algemeen rekening mee dat uw filtratie het best werkt wanneer de 4 automatische elementen van uw filtratie (pomp, Polyvortex, Vitii Life en de UV-lamp) op “AUTOMATISCH” staan.

Waarom water testen?

Het biologische systeem is gebaseerd op de activiteit van bacteriën. Deze bacteriën vertonen hun maximale prestatie bij specifieke parameterwaarden. In de loop van de tijd kunnen deze eigenschappen veranderen; daarom moeten de analyses zeer frequent worden uitgevoerd (1 tot 3 dagen) aan het begin van het seizoen of na een gebeurtenis en elke week bij normaal verloop.

FILTRATIE

Hoe lang duurt een schoonmaakbeurt?

De reinigingsprocedure voor het natuurlijk zwembad duurt ongeveer 2 minuten.

Hoeveel water wordt er geloosd tijdens het schoonmaken?

De hoeveelheid geloosd water komt overeen met 1 minuut bedrijfstijd van de pomp, d.w.z. :

Debiet (liter/uur) / 60 = Afvoervolume (liter).

Voeg je zuurstof toe?

Wij voegen geen producten als waterstofperoxide of andere oxidanten toe. Deze zijn niet compatibel met ons biologisch systeem Vitii.

« Ik las dat je planten en lavastenen nodig hebt »…

Filtersystemen met planten zijn niet gegarandeerd duurzaam, ze vergen veel ruimte voor de installatie en verstoppen zeer snel, waardoor hoge onderhoudskosten ontstaan. Lavastenen zijn natuurlijke materialen die schadelijke stoffen zoals zwavel, fosfaat en zware metalen met zich meedragen. En helaas is hun poreusheid veel te hoog om een geschikte hechting te bieden aan bacteriën.

OPSTARTEN EN ONDERHOUD

Kan ik regenwater, putwater… gebruiken?

Natuurlijk water wordt niet gedesinfecteerd, zodat het kiemen kan bevatten die de werking van de biologische filter verstoren. Bovendien is met name regenwater zeer slecht gemineraliseerd, zodat u veel mineralen moet toevoegen om een aanvaardbare mineraalkwaliteit voor uw biologisch en natuurlijk zwembad te bereiken.

Hoe vervang ik de lamp in mijn UV-sterilisator?

Om de UV-lamp correct te vervangen, moet de sterilisator in de “by-pass”-stand worden gezet, d.w.z. de waterstroom moet worden omgeleid zodat deze niet meer door de UV-reactor gaat.

Zodra dit is gebeurd, moet u de UV-lamp uitschakelen via uw Vitii-App > UV-lamp > Uitschakelen. U kunt nu zonder problemen de bovenkant van uw reactor losschroeven om uw lamp te vervangen.

Let op: de UV-lampen mogen niet in contact komen met uw blote hand… Wij raden u aan handschoenen te gebruiken voor alle handelingen met de UV-lamp!

Wanneer uw lamp is vervangen, kunt u met behulp van uw Vitii > UV Lamp App de “REPLACE MY UV LAMP” knop aanzetten zodat de leeftijdsteller wordt bijgewerkt… Vergeet niet uw “Auto” optie weer aan te zetten zodat uw lamp weer start.

Hoe reinig ik de kwartsbuis van mijn UV-sterilisator?

Om de kwartsbuis van uw UV-sterilisator correct te reinigen, moet de sterilisator in de “by-pass” modus worden gezet, d.w.z. de waterstroom moet worden omgeleid zodat deze niet meer door de UV-reactor gaat.

Zodra dit gebeurd is, moet u de UV-lamp uitschakelen via uw Vitii-App > UV-lamp > Uitschakelen. U kunt nu zonder problemen de bovenkant van uw reactor losschroeven om uw kwartsmantel te verwijderen.

Let op: de UV-lampen mogen niet in contact komen met uw blote hand… Wij raden u aan handschoenen te gebruiken voor alle handelingen met de UV-lamp!

Zodra uw kwartsbuis uit de reactor is verwijderd, gebruikt u een ontkalker van het type “Optinet” om de transparantie van uw kwartsbuis te herstellen…

Wanneer uw kwartsbuis correct is teruggeplaatst, vergeet dan niet met behulp van uw Vitii > UV Lamp App uw “Auto” optie te resetten zodat uw lamp weer opstart.

Als mijn water groen wordt, wat moet ik dan doen?

Als u onze aanbevelingen opvolgt, met name die voor het behoud van het mineraal evenwicht van uw natuurlijk en biologisch zwembad, zou u geen last moeten hebben van deze ongemakken. Er kunnen echter fouten of ongelukken gebeuren en daarom bieden wij in ons assortiment biologisch verantwoorde oplossingen voor specifieke problemen of om de aanwezigheid van specifieke verontreinigingen zoals bijvoorbeeld fosfaat tegen te gaan.

WINTEREN

Moet ik mijn zwembad winterklaar maken of laten draaien?

De keuze is aan elke gebruiker, u kunt besluiten uw natuurlijk zwembad in de winter te filteren door het energieverbruik te verminderen, dan begint u het seizoen met een schoon bad. Of u kiest voor energiebesparing en in dat geval zult u een grote schoonmaak moeten uitvoeren die gepaard gaat met een langere herstart.

GLOBALE RESOLUTIES

Wat is mineralenbalans?

Om groen water of draadalgen te voorkomen moet de verhouding tussen minerale zouten en carbonaten in het water juist zijn. Bij te veel mineralen (GH of TH) ontstaan draadalgen, bij te weinig mineralen wordt groen water een risico wanneer het systeem geen ultravioletbehandeling heeft.

Waarom bevat mijn zwembad (draad)algen?

Om groen water of draadalgen te voorkomen moet de verhouding tussen minerale zouten en carbonaten in het water juist zijn. Bij te veel mineralen (GH of TH) ontstaan draadalgen, bij te weinig mineralen wordt groen water een risico wanneer het systeem geen ultravioletbehandeling heeft.

Waarom is het water in mijn zwembad groen?

Om groen water of draadalgen te voorkomen moet de verhouding tussen minerale zouten en carbonaten in het water juist zijn. Bij te veel mineralen (GH of TH) ontstaan draadalgen, bij te weinig mineralen wordt groen water een risico wanneer het systeem geen ultravioletbehandeling heeft.

Kan ik een biologisch zwembad verwarmen?

Ja, thermische stabiliteit is goed voor bacteriën. Het is belangrijk te weten dat warmtewisselaars hoge eisen stellen aan het drukverlies, dus het verbruik van uw pomp zal toenemen.

Moet ik een robot kopen?

Uw badwater is niet desinfecterend, dus het ontstaan van een biofilm op de wanden is onvermijdelijk. Deze kan meer of minder stroperig en meer of minder gekleurd zijn. Het gebruik van een robot wordt daarom aanbevolen, bij voorkeur zonder aansluiting van een slang aan het filtersysteem

Kunnen mijn kinderen zwemmen als ik producten aan het water toevoeg?

Alle Vitii-producten zijn veilig, omdat het alleen mineralen of bacteriën van klasse 1 zijn.

Moet ik er een rolluik opzetten?

Alle Vitii-producten zijn veilig, omdat ze alleen mineralen of bacteriën van klasse 1 bevatten en geen chemicaliën.