piscine naturelle Wallonie

EEN NATUURLIJKER, ECOLOGISCHER ZWEMBAD IN VLAANDEREN

Zuiver water zonder chemicaliën met een uniek filtratiesysteem in Vlaanderen

Het zwembad is een belangrijk element in elke woning. Zowel binnen als buiten verbetert het de leefomgeving door een ruimte voor ontspanning en welzijn te creëren. Het zwembad blijft trendy en evolueert voortdurend. Het zwembad maakt deel uit van een bepaalde levensstijl.

Het zwembad moet echter ook bepaalde uitdagingen aangaan. Meer dan ooit wil het zwembad natuurlijker, gezonder en ecologischer zijn.

Tegenwoordig worden chemische behandelingen vervangen door natuurlijke filtratie. Bij Vitii gaan we een stap verder en bieden we natuurlijke en ecologische filtratie, zonder planten en zonder chemicaliën. Een stap vooruit zodat alle zwembaden gezond en zuiver water hebben voor alle zwemmers. En beetje bij beetje gaan we allemaal op weg naar het zwembad van de toekomst. Een natuurlijk zwembad dat binnen of buiten geplaatst kan worden, verwarmd of niet en zonder planten. Een natuurlijk zwembad dat gemakkelijk te installeren is!

DE VOORDELEN VAN EEN NATUURLIJK ZWEMBAD IN VLAANDEREN

Zuiver water voor alle zwembaden

Vitii heeft een uniek filtersysteem gecreëerd dat meerdere voordelen combineert op het gebied van milieu, energie en gezondheid. Een unieke technologie die het mogelijk maakt om natuurlijke zwembaden te creëren in België dankzij een eenvoudige en efficiënte installatie.

Een ontmoeting tussen het plezier van het zwembad en eco-verantwoordelijkheid.

  • Natuurlijk water zonder planten

Filtratie biedt het plezier van het natuurlijk zwembad: zacht en gezond water zonder chemische behandeling. De filtratie is gebaseerd op een externe eenheid waardoor er geen planten of lagunes nodig zijn om het water te behandelen.
Het water is dus niet gevaarlijk voor het milieu of voor de mens.

  • Behoud van uw gezondheid

Een van de belangrijkste klachten over het traditionele zwembad is de irritatie en allergie die chemische stoffen zoals chloor of broom kunnen veroorzaken aan de longen, ogen, huid, … Dankzij het natuurlijk zwembad kunnen jong en oud genieten van een bad zonder gezondheidsrisico’s.

  • Minder verbruik

Het waterverbruik van een Vitii-zwembad komt van de terugspoelingen die nodig zijn voor de filtratie. Deze actie vermindert het waterverbruik aanzienlijk, in tegenstelling tot een traditioneel zwembad.

Bovendien is het systeem compatibel met groene energie en verbruikt het minder energie.

  • Betere duurzaamheid

Omdat het filtratiesysteem niet corrosief is, worden de onderdelen van het zwembad niet aangetast en gaan ze minder snel achteruit. Een voordeel dat op lange termijn het verschil kan maken.

  • Filtratie voor alle zwembaden

In tegenstelling tot het natuurlijk zwembad met 3 baden, verandert het Vitii-filtersysteem alle baden in een natuurlijk zwembad met gezond, chemicaliënvrij water.

filtration pisine naturelle wallonie

HET PRINCIPE VAN HET VITII-ZWEMBAD

Een in Wallonië gecreëerde en geproduceerde technologie

Na observatie en analyse van de natuur is het Vitii-team, gevestigd in Luik in Wallonië, erin geslaagd een filtersysteem te creëren dat reproduceert wat er in de natuur gebeurt.

Om dit te bereiken is de filtratie gebaseerd op 4 belangrijke stappen:

  • Mechanische filtratie, waarbij organische stoffen worden verwijderd (het sorteren van de in het water zwevende deeltjes) om de filter te verlichten.
  • Vertering, die de bacteriën door de filter verteert.
  • Waterzuivering, die het water desinfecteert met UV-C en het water van zuurstof voorziet om het milieuevenwicht te bevorderen.
  • Waterbalancering, die ervoor zorgt dat de filter goed werkt en dat het water hard genoeg is om de nodige mineralen toe te voegen.

Een paar stappen gecombineerd in één filtermachine die aan alle baden kan worden aangepast.

KIES HET ZWEMBAD VAN MORGEN

Voor uw kleine of grote baden

Wilt u uw filtersysteem veranderen? Een zwembad bouwen dat perfect in uw huis past en het milieu respecteert?

Laten we uw project voor een natuurlijk zwembad in Vlaanderen bespreken.

piscine naturelle écologique wallonie

Lees meer over het biologisch zwembad Vitii