piscine biologique belgique

EEN ECOLOGISCH BAD IN BELGIË

Natuurlijk bad zonder chemicaliën, zonder gevaar, zonder planten.

Buitenzwembaden, stedelijke zwembaden, zwembanen, enz. zijn een genot voor jong en oud.

Het bezit van een zwembad betekent een ruimte om te spelen, te ontspannen en te sporten, en het is ook een design- en wellness-aanwinst voor de woning. Het traditionele zwembad wordt echter vaak bekritiseerd om zijn vele negatieve aspecten, zoals de gevolgen voor het milieu, de gezondheidsrisico’s en het energieverbruik. Door deze negatieve punten zijn andere alternatieven ontstaan en is het zwemmen opnieuw uitgevonden.

Dit is het geval met Vitii. Geïnspireerd door de natuur heeft ons bedrijf een nieuw biologisch en ecologisch filtersysteem voor natuurlijk water gecreëerd. Een nieuw concept dat geen chemicaliën of planten nodig heeft om doeltreffend te zijn.

BIOLOGISCH ZWEMBAD IN BELGIË: HOE WERKT HET?

De filtratie van morgen.

Het biologisch zwembad, ook wel bio-mineraal genoemd, is een alternatief voor het traditioneel zwembad dat het milieu en de gezondheid van iedereen respecteert.

Het concept van het biologisch zwembad is gebaseerd op bacteriële filtratie.
Deze is gebaseerd op mechanische en organische filtratie. Door de filtratie wordt het water eerst gereinigd, de in het water zwevende verontreiniging wordt mechanisch verwijderd en organisch opgelost. Vervolgens wordt het water gedesinfecteerd door een UV-filter met een oxidatiesysteem. Op deze manier wordt het water steeds weer vernieuwd.

Dit filtratieconcept kan op elk type zwembad worden geplaatst. Zowel binnen- als buitenbaden kunnen worden omgevormd tot biologische zwembaden.

Een efficiënt systeem waarbij het water natuurlijk, zacht en zuiver wordt zoals in een natuurlijk zwembad, maar zonder het ongemak van planten!

De biologische filtratie van Vitii biedt u het beste van het zwembad van morgen: een zwembad zonder chemicaliën, zonder gevaar voor de gezondheid en met respect voor het milieu.

piscine belgique biologique

EEN ZWEMBAD IN OVEREENSTEMMING MET DE ECOLOGIE

Geringe gevolgen voor het milieu.

Het biologisch zwembad in België biedt vele voordelen. Het respecteert de natuur, het milieu, de zwemmers en hun gezondheid.

Naast zuiver, vers water verbruikt het minder energie dan een traditioneel zwembad.

  • Wat het waterverbruik betreft: door filtratie kan het water oneindig worden ververst. Zo wordt alleen het water van de backwahs afgevoerd.
  • In termen van milieuvervuiling: Het afgevoerde water kan worden hergebruikt als meststof, plantenvoeding of anderszins. Het water bevat geen vervuiling omdat er geen chemicaliën worden gebruikt.
  • Wat het elektriciteitsverbruik betreft: het biologisch zwembad draait langzamer dan een traditioneel zwembad en verbruikt dus minder elektriciteit. Bovendien is het compatibel met groene energiebronnen zoals warmtepompen, fotovoltaïsche of zonnepanelen, enz.

EEN BIOLOGISCH ZWEMBAD IN UW HUIS

Durf en kies voor het zwembad van de toekomst.

Vitii filtratie komt tegemoet aan de uitdagingen van vandaag en morgen. Het combineert het plezier van water met een lager energieverbruik en gezonder baden.

Een natuurlijk zwembad dat erin geslaagd is planten achter te laten, bestaande zwembaden om te vormen en het gezonde zwembad van morgen voor iedereen te creëren.

Wilt u meer weten? Uw zwembad ombouwen of het Vitii-zwembad van uw dromen bouwen? Gun uzelf de unieke ervaring van natuurlijk water overal in België. Wij zijn actief in heel Wallonië, in Luik, Namen, Bergen, Bastenaken, Aarlen,… Aarzel niet om ons te ontmoeten om uw biologisch zwembadproject te bespreken.

filtration biologique vitii

Lees meer over het biologisch zwembad Vitii