2022 begint goed.

Binnenkort zullen de eerste zonnestralen hun intrede doen en het topvertrek van het mooie seizoen inluiden. Dit is het perfecte moment om op zoek te gaan naar nieuwe ideeën om uw comfort in de tuin te verbeteren.

En wat als u dit jaar zou beginnen aan een project om een zwembad te installeren? Maar niet zomaar een zwembad, een dat uw gezondheid en het milieu respecteert.

Tegenwoordig maakt het traditionele zwembad steeds meer plaats voor het natuurlijk zwembad. Natuurlijk zwemmen biedt vele voordelen en kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Zoom in op de installatie van een natuurlijk zwembad.

La piscine naturelle qu'est-ce que c'est

Wat is een natuurlijk zwembad?

Het natuurlijk zwembad, ook wel ecologisch zwembad of biologisch zwembad genoemd, is geïnspireerd op de waterlichamen die in de natuur te vinden zijn. Het water in het zwembad wordt gezuiverd door de aanwezigheid van waterplanten en micro-organismen. Zo blijft het water schoon zonder het gebruik van chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu. Deze natuurlijke waterzuiveringstechniek wordt lagunering genoemd.

De installatie van een natuurlijk zwembad is gebaseerd op de aanleg van een zwemzone en een zuiveringszone waar de planten zich bevinden. Een pomp circuleert vervolgens het water van het ene bad naar het andere. Het is belangrijk om het water in beweging te houden, net als in de natuur.

De voordelen van natuurlijk zwemmen

Het natuurlijk zwembad biedt vele voordelen:

  • Door zijn esthetiek past het perfect in de omgeving. Het natuurlijk zwembad biedt een waterpartij aan met een groene schijn. Een sierbad dat charme toevoegt aan uw tuin.
  • Het natuurlijk zwembad maakt het mogelijk een echt aquatisch ecosysteem te creëren en verrijkt de biodiversiteit van de tuin.
  • Het vermindert het waterverbruik.
  • Het maakt het ook mogelijk om de chemische producten die gebruikt worden voor de waterbehandeling, producten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu, te elimineren.

Het natuurlijk zwembad is een echte ecologische aanwinst.

piscine naturelle et filtration ecologique

Een natuurlijk zwembad dankzij ecologische filtratie

Een natuurlijk zwembad bouwen is geen gemakkelijke taak. Je hebt de ruimte nodig om de twee zwembaden te integreren en daar hangt een prijskaartje aan.

Vandaag is het mogelijk om het principe van het natuurlijk zwembad te recreëren dankzij de ecologische filtratie van Vitii.

Vitii biedt ecologische filtratie gebaseerd op het principe van de circulaire economie van water. Door bacteriële filtratie, UV-filtratie en mechanische filtratie te combineren, zorgt dit waterzuiveringssysteem ervoor dat de natuurlijke kwaliteit van het water nooit wordt aangetast.

Dankzij dit principe komt het enige waterverbruik van het terugspoelen, dat de ophoping van dode bacteriën en micro-restanten verwijdert.

Filtratie die je zwembad verandert in een natuurlijk zwembad

Ecologische filtratie kan van elk zwembad een natuurlijk zwembad maken. Filtratie kan zowel in nieuwe als bestaande zwembaden worden geïnstalleerd. Je kunt dus genieten van een natuurlijk zwembad waar je maar wilt.

Wil je een biologisch zwembad binnen, buiten, in een hotel of fitnesscentrum, of zelfs in een container installeren? Vitii filtratie maakt het mogelijk.

Filtratie die uw gezondheid respecteert

Ecologische filtratie biedt alle voordelen van een natuurlijk zwembad, terwijl het eenvoudig te installeren is.

  • Dankzij deze filtratie kun je genieten van zuiver, zacht water.
  • Er worden geen chemicaliën gebruikt, dus geen rode ogen, allergieën, irritaties, longproblemen of schimmelinfecties.
  • Het vermindert bijvoorbeeld ook het waterverbruik en de energie die nodig is om water te verwarmen.
  • Het heeft een neutrale geur.

Een natuurlijk zwembad met ecologische filtratie? Het is de oplossing om comfort, ecologie en gezondheid te combineren.

Geniet deze zomer van het plezier van water met milieuvriendelijke filtratie.

Meer informatie over het Vitii natuurlijk zwembad